Ιστορικό

Η πολιτιστική κίνηση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΟ.Κ.Ε.Π.Ε λειτουργεί με την 2221/1997 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ως επιστημονικό- πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η ιδρυτική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 10/8/1996 με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Στέφανου Κούτρα και ύστερα από σχετικό έγγραφο εκπαιδευτικών της Αγγλίας, οι οποίοι αναζητούσαν κάποιο φορέα που να ασχολείται αποκλειστικά με θέματα πολιτισμού στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ουσιαστικά, η ίδρυση της ήρθε να καλύψει ένα κενό στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, που είχε να κάνει με τη δημιουργία ενός φορέα που θα αναδείκνυε την εθελοντική προσφορά του εκπαιδευτικού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πέρα από τα όρια του σχολείου.

Η αίτηση για την ίδρυση του σωματείου κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών από τους παρακάτω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποτέλεσαν και την προσωρινή διοίκηση του σωματείου:

  1. Στέφανο Κούτρα
  2. Μαρία Καζάντη
  3. Παναγιώτη Νικολόπουλο
  4. Αχιλλέα Ρουσιάκη
  5. Γεωργία Λαδά
  6. Ιωάννη Τσιρίκο
  7. Ξάνθο Ξανθόπουλο
  8. Νικηφόρο Βαραδίνη
  9. Σπύρο Ρίζο

Η αίτηση αυτή υπογράφηκε από 26 ιδρυτικά μέλη, τα οποία αναγράφονται στη σχετική σελίδα. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 24 Μαρτίου 1997.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s